De speerpunten van ARES

Onze expertise op de volgende gebieden:

  • ontwikkeling van producten voor warmte- en koelte
  • vaste stof sorptie warmtepomp

Ontwikkeling van producten voor warmte- en koelte

Van alle energie die dagelijks in huis wordt gebruikt, is 80 % thermische energie. Van het verwarmen van uw woonkamer, het koken van eten tot het koel houden van de babykamer; thermische energie is een onmisbaar element in ons dagelijks leven. Wij verzorgen innovatieve producten die u helpen bij deze dagelijkse warmte- of koelteproductie.

We willen graag allemaal een duurzame en ideale oplossing voor ons energieverbruik. Hoe klinkt het volgende u in de oren? Energie als warmtebron in de winter en als bron van verkoeling in de zomer. Onze vaste stof-warmtepomp regelt dit voor u. De warmte wordt voor een langere periode opgeslagen en kan op elk moment worden gebruikt, bijvoorbeeld in de winter. Bij ARES gebruiken wij toegepast onderzoek om betaalbare producten te ontwikkelen. Wij onderzoeken bijvoorbeeld hoe thermische energie, duurzaam kan worden. Om energietransitie te laten slagen, zijn nieuwe technieken en systemen nodig. Dat wil zeggen, betaalbare technieken en systemen. Deze producten en systemen produceren en verkopen wij. Onze cliënten, wetenschappers, product-engineers, technische productiemedewerkers en verkopers spelen allemaal een rol in dit proces.

In dit proces houdt ARES zich bezig met omzettingen naar energie, de zogenaamde thermodynamica. "Therme" in het Grieks betekent warmte en "dynamis" betekent kracht, vandaar thermodynamica. Onze producten zetten warmte om in energie waardoor uw woning, bedrijfsruimte of kantoor wordt verwarmd of gekoeld.

Vaste stof sorptie warmtepomp

Een perfect voorbeeld van thermodynamica is onze "vaste stof-sorptiewarmtepomp". Deze kan energie opslaan en deze energie als warmte of als koeling afgeven. Hoe werkt dit? De vaste stof-warmtepomp bevat een zout. Dit zout kan warmte opslaan. De warmte wordt met een warmtewisselaar van het zout naar een transportleiding overgedragen.

ARES maakt producten die duurzame energie beschikbaar maken voor de behoeften van onze cliënten. Wij snappen wat een consument of gebruiker aan warmte en koelte nodig heeft en weten hoe de warmte en koelte op de juiste plek komt. Wij gebruiken energie van de zon om uw huis te koelen met koud water. Wij werken duurzaam en willen graag korte productielijnen. ARES vindt verre transporten niet duurzaam. Onze producten worden daarom in onze fabriek in Duiven geproduceerd, waardoor de Nederlandse en lokale markt wordt gestimuleerd. Onze producten worden op bestelling uitgeleverd en indien gewenst voor u geïnstalleerd.

Wilt u meer weten over onze expertise, neem dan contact op.

ARES B.V.
Handelsdwarsstraat 15
6905 DJ Zevenaar

+31(0)316238030
info@aressystems.nl